• utorak, 16. april 2024.
Digitalna spremnost za evropsko učenje na daljinu
Vesti
0 Komentara

Digitalna spremnost za evropsko učenje na daljinu

16. februar 2022. godine

Srednja stručna škola „Branko Radičević“ Ruma učestvuje u projektu Erasmus+ programa sa kolegama iz Grčke, Islanda, Portugala i Belgije. U prethodnom periodu su se nastavnici i direktori sastali na Islandu, a sada je obuka održana u Belgiji u Brakelu u Srednjoj stručnoj školi “GO! Atheneum Brakel”. Obuka se održavala od 7. do 12. februara 2022. Ova škola organizovala je radionice u kojima su nastavnici dobili nove metode učenja na daljinu koje su primenjive u našem obrazovnom sistemu. Teme na obuci ticale su se 3D štampanja, virtuelnih kretanja, programskih jezika i dizajniranja odnosno primene digitalnih alata kroz različite predmete.

S obzirom na otežanu situaciju usled virusa covid 19 “Brankova” škola je ovom skupu prisustvovala onlajn na radionicama i sastancima timova.

“Кolege iz Belgije organizovale su odlične radionice koje su nam onlajn preneli. Dobili smo sav materijal u elektronskom obliku i pred nama je vreme da primenimo naučeno u našoj školi. U septembru očekujemo sve partnere u našoj školi kada ćemo mi biti domaćini jednog digitalnog učenja na daljinu. Takođe, očekuju nas još aktivnosti u Portugalu i Grčkoj na istu obrazovnu temu”, rekli su članovi koordinativnog tima “Brankove” škole.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: