• subota, 13. april 2024.
Godišnji koncert KUD “Stevan Šalajić” iz Vrdnika
Vesti
0 Komentara

Godišnji koncert KUD “Stevan Šalajić” iz Vrdnika

3. decembar 2013. godine

Vrdnicani opet naVrdnik  – Kongresna sala vrdničkog hotela „Termal“ bila je mala da primi sve one koji su došli da uživaju u godišnjem koncertu KUD – a „Stevan Šalajić“. Tiskali su se ljubitelji harmonike, violine, bubnja i tambure, cvetnog šarenila narodne nošnje, elegancije pokreta i niske igara, znajući da od ovog KUD – a koje je poslednjih godina posebno atraktivno i zapaženo mogu očekivati samo najbolje.
Kako i dolikuje, veče u kojem su uz Vrdničane svih uzrasta nastupili i članovi AKUD „Milica Stojadinović – Srpkinja“ iz Bukovca, KUD „Zmaj“ iz Iriga, KUD „Stevan Kaćanski – Bard“ iz Srbobrana, KUD „Desanka Maksimović“ iz Hrtkovaca, KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Krčedina i KUD  „Kovilj“ iz Kovilja, počelo je zdravicom, nakon koje je pročitano pismo Miroslava Miše Veselinovića, predsednika KUD „Stevan Šalajić“, u kojem se izražava zahvalnost svima koji su tokom proteklih šest i po decenija podržavali rad vrdničkih folkloraša. Posebna zahvalnost upućena je predsedniku Opštine Irig Vladimiru Petroviću, njegovom zameniku Stevanu Kazimiroviću, upravi hotela „Termal“ i „Premijer akva“, udruženju „Vrdnik – Versmold“ i njegovom prvom čoveku Draganu Dragičeviću, kao i ostalim članovima tog udruženja koji su omogućili da se i ove godine KUD „Stevan Šalajić“ predstavi nemačkoj i opšte evropskoj publici na festivalu „Evropa pleše“ koji je krajem oktobra održan u Versmoldu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: