• ponedeljak, 11. decembar 2023.
Uručene nagrade za najbolja vina
Vesti | Šid
0 Komentara

Uručene nagrade za najbolja vina

15. februar 2021. godine

Berkasovo – Ovogodišnja 26. “Sremska vinijada” koja se svake godine održava u Berkasovu pored Šida završena je proglašavanjem najboljih vina. U kategoriji belih vina prvo mesto pripalo je Poljoprivrednom gazdinstvu Sokol, iz Bikić Dola, za rajnski rizling, drugo mesto osvojio je Branko Mitrović iz Berkasova, za šardone rajnski rizling, dok je treće mesto za traminac osvojio Miloš Kojić takođe iz Berkasova. U kategoriji crvenih vina najbolji merlo napravio je Branko Došić iz Šida, drugo mesto za vranac pripalo je Šiđaninu Darku Plahćinskom, a treće mesto za mešavinu crvenih vina osvojio je Džon Fajfrić iz Berkasova.

Za roze vino nagrađeni su: Poljoprivredno gazdinstvo Sokol, Bikić Do, za roze hamburg, Saša Gajić iz Aleksandrovca za prokupac merlo i Darko Plahćinski iz Šida za vranac.

Predate uzorke za takmičenje ocenjivao je stručni žiri u sastavu: diplomirani inženjer Slobodan Šaponja, predsednik i članovi Nenad Vidović i Vedran Pijevac. Manifestacija je ove godine bila organizovana u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, bez masovnog okupljanja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: