• četvrtak, 18. april 2024.
PUTEVI SRBIJE: Premošćena reka Sava kod Sremske Rače
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

PUTEVI SRBIJE: Premošćena reka Sava kod Sremske Rače

6. januar 2022. godine

Na gradilištu mosta preko reke Save kod Sremske Rače je radno i tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Preko 400 radnika i inženjera iz Srbije i Turske zajedničkim snagama premostili su reku Savu.

U periodu od 31.12.2021.g. zaključno sa 04.01.2022.g., radnici i inženjeri izvođača radova, službe nadzora i predstavnika investitora, izvršili su prevlačenje desne mostovske konstrukcije mosta preko reke Save i istu postavili u konačan položaj.

Na taj način konstrukcija teška oko 2700 tona završila je svoje putovanje dugo više od 350 m i dospela u završnu poziciju čime je reka Sava premošćena.

Praznično podužno prevlačenje je obuhvatilo faze 12 i 13, kojima je čelična konstrukcija prevučena poslednjih 47 m.
Da uspeh građevinaca bude još veći, tokom božićnih praznika, od 06.01. do 10.01.2022.g. obaviće se prevlačenje i leve mostovske konstrukcije kako bi sa 11.01.2022.g. čelični most u celom autoputskom profilu bio doveden na svoju završnu poziciju.

Da je u pitanju izuzetan podvig svetskih razmera, potvrđuje i podatak da je kompletna konstrukcija dopremljena iz Turske, sklopljena, montirana, zaštićena i podužno prevučena u konačni položaj za manje od 8 meseci.

JP “Putevi Srbije”

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: