• subota, 13. april 2024.
Mitrovica na “Agro Belgrade” sajmu
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovica na “Agro Belgrade” sajmu

27. januar 2022. godine

“Agro Belgrade” je međunarodni sajamsko – konferencijski događaj koji okuplja najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, kao i poljoprivredne zadruge iz Srbije, regiona i inostranstva.

Na Sajmu se predstavilo preko 300 izlagača, iz nekoliko država i regiona, pokazavši saradnju u trgovini, jedinstvo i bogatstvo Balkana. Sajam “Agro Belgrade 2022” otvorio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.


Ove godine, učešće na Sajmu uzeo je i Grad Sremska Mitrovica, predstavivši bogatstvo malih lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Prema rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, Mitrovica je bogat poljoprivredni kraj koji ima čime da se pohvali i šta da ponudi – od meda, rakije, vina, preko sireva, mesnih prerađevina, do sokova, zimnice i ostalih specijaliteta. Na mitrovačkom štandu je svoje proizvode predstavilo 15 proizvođača poljoprivredno prehrambenih proizvoda, na Sajmu koji omogućava kontakt poljoprivrednika sa potencijalnim partnerima i kupcima, ali i razmenu znanja i informacija.

Grad Sremska Mitrovica i lokalna Agencija za ruralni razvoj, preuzeli su kompletnu organizaciju nastupa mitrovačkih izlagača na Sajmu, u cilju povećanja njihove vidljivosti na tržištu. Njihovim predstavljanjem doprinosi se i predstavljanju potencijala mitrovačkog agrara, ali i turističkog potencijala. Uz poljoprivrednike izlagači su i seoska turistička domaćinstva, kao i proizvođači tradicionalnih zanatskih proizvoda i rukotvorina. Ovi izlagači predstavljaju Sremsku Mitrovicu i napor Grada je da oni budu jedinstveni što se planira ostvariti zajedničkim nastupima kao i kroz “korpu lokalnih proizvoda” koja se na tržište plasira kao gradski suvenir.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: