• nedelja, 26. mart 2023.
Dani kukuruza u kupinskoj školi
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Dani kukuruza u kupinskoj školi

10. decembar 2021. godine

Učenici nižih razreda Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ iz Kupinova, nedavno su jedan školski dan posvetili kukuruzu, jednoj od najrasprostranjenijih biljaka na našim prostorima.

Dan posvećen kukuruzu započeo je pesmom „Kopači kukuruza“ Radivoja Prokopljevića Proke, nakon čega su se deca, po rečima učiteljice Marjane Mihajlović, kroz prezentaciju upoznala sa poreklom, osnovnim karakateristika, sortama, načinom gajenja i upotrebom kukuruza.

– Učenici su bili podeljeni u četiri grupe i na taj način smo prolazili kroz edukativne stanice na kojima su proširili svoja znanja o kukuruzu, ali i uživali u igri i smehu. Saznali su koji se sve proizvode prave od kukuruznog brašna, pravili su kolače na kukuruzovini, nadmetali se u igrama snage i spretnosti u kojima su rekviziti bili kukuruz u klipu i u zrnu, uživali u likovnoj radionici, krunili klipove na način na koji se to nekada radilo, pravili su bunare od čokanja, a ko je želeo mogao je i da proba kako to izgleda klečati na kukuruzu i osetiti način kažnjavanja dece u davna vremena. Najlepši deo dana, po mišljenju većine učenika, je bio kada su probali razne slatke i slane đakonije napravljene od kukuruznog brašna. Na samom kraju su obišli postavku dečijih radova na gore pomenutu temu – rekla je učiteljica Mihajlović i dodala da suučenici uživali u aktivnostima posvećenih kukuruzu, o čemu svedoči, po njenim rečima i prepričavanje zanimljivosti tokom čitavog vikenda.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: