• četvrtak, 22. februar 2024.
Četvrta doza na proleće
Društvo | Vesti
0 Komentara

Četvrta doza na proleće

18. novembar 2021. godine

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio da bi se vakcinacija protiv korona virusa mogla obavljati čak i dva puta godišnje u zavisnosti od vrste i proizvođača vakcina, a da će verovatno na proleće doći do imunizacije četvrtom dozom.

On je za Blic rekao da povećan broj gostiju na planinama i u banjama za vreme mini školskog raspusta nije bio dobar potez, kao ni predstojeće velike manifestacije poput proslave Nove godine na gradskim trgovima,

Cilj produženog mini raspusta bio je da se smanje kontakti, ne samo među đacima, već među opštom populacijom, kazao je on.

Prema njegovim rečima, pad broja zaraženih koji Srbija beleži poslednjih dana je rezultat prirodnog toka epidemije.

“Sada je pravo vreme da povećamo obuhvat vakcinacije, da u Novu godinu i Božić dočekamo mirno”, istakao je Tiodorović i dodao da je uvođenje kovid propusnica imalo uticaj na ljude od 30 do 40 godina, što se vidi po povećanom broju vakcinacije, jer upravo ta populacija najčešće odlazi u noćni život.

On je povodom predstojećeg dočeka Nove godine na trgovima rekao da bi takve manifestacije, sa masom mladih ljudi, imale loš efekat, jer bi se kovid propusnice na otvorenom u tolikoj masi teško kontrolisale.

“Delta plus soj počinje po Evropi da daje efekte u negativnom smislu, povećava se broj zaraženih, te imamo primere da zemlje koje su bile primarne zemlje koje su bile relativno mirne, kao što su Holandija i Danska, imaju povećanje broja novozaraženih”, naglasio je epidemiolog.

Medicinski deo kriznog štaba i dalje insistira na tome da kovid propusnice važe 24 sata, rekao je  Tiodorović dodajući da Srbija nije Austrija da uvodi mere samo za nevakcinisane.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: