• sreda, 30. novembar 2022.
Premijerka, ministar prosvete i predsednik opštine otvorili novoizgrađenu školu u Belegišu
Vesti
0 Komentara

Premijerka, ministar prosvete i predsednik opštine otvorili novoizgrađenu školu u Belegišu

1. septembar 2021. godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović posetili su danas novoizgrađenu Osnovnu školu „Vera Miščević“ u Belegišu i tom prilikom prisustvovali prijemu đaka prvaka na početku nove školske godine.   

Nakon intoniranja državne himne, premijerka je sa resornim ministrom Brankom  Ružićem, najmlađim učenicima  podelila poklone, poželela im puno uspeha, i naglasila da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta Vlade Srbije. Petu godinu zaredom država obnavlja škole po čitavoj Srbiji i od 2016. rekonstruisano je 177 škola u koje je uloženo više od 20 milijardi dinara, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Investicija u Belegišu  je vredna preko 4 miliona evra. Izgradnju je finansirala Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, a opština Stara Pazova je pripremila projektno – tehničku dokumentaciju i opremila školu novim nameštajem i informatičkim kabinetom.

Izgradnja nove zgrade Osnovne škole “Vera Miščević” u Belegišu na temeljima stare koja je bila neuslovna i nebezbedna za decu počela je u oktobru 2019. tako da su svi nestrpljivo čekali novo zdanje, koje ima 2720 metara kvadratnih i ovo je za sve veliki dan. U školi u Belegišu u ovoj školskoj godini upisano je 25 prvaka, a u novoizgrađenoj zgradi nastavu će pratiti ukupno 225 učenika.

Preduzete su sve mere prevencije, a nadležni su i ovom prilikom pozvali na odgovornost i vakcinaciju, kako bi se obrazovni proces odvijao normalno.

Izvor: rtvstarapazova.rs

Foto: srbija.gov.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: