• petak, 29. mart 2024.
Mitrovčanka Ana Mihajlović mlada nada srpske odbojke
Sport
0 Komentara

Mitrovčanka Ana Mihajlović mlada nada srpske odbojke

17. avgust 2021. godine

Nije bilo iznenađenje kada je u šampionskoj sezoni pionirske ekipe GŽOK ,,Srem” ponela epitet najbolje u državi. Svoj kvalitet još jednom je potvrdila dva meseca kasnije, kada je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za pionirke bila najbolja igračica reprezentacije Srbije. Mitrovčanka Ana Mihajlović važi za jednu od najtalentovanijih odbojkašica u državi, pa nema sumnje da joj stručnjaci sa punim pravom predviđaju blistavu budućnost.

-Za mene je Evropsko prvenstvo bilo jedno veliko iskustvo, nisam imala tremu, bila sam sigurna u sebe i svoj tim. Suočili smo se sa velikim očekivanjima i odgovornosti. Prisustvo dve saigračice iz kluba u reprezentaciji predstavljalo mi je olakšavajuću okolnost i veoma mi je značilo – kaže Ana Mihajlović.

Upravo su saigračice iz ,,Srema” sa kojima je osvojila titulu na državnom prvenstvu, Jovana Antić i Mina Stanojević, nosile dres nacionalnog tima na kontinetnalnom šampionatu. Na finalnom turniru u Ubu, Ana je ponela epitet najkorisnije igračice, dok je Jovana, proglašena za najboljeg srednjeg blokera.

-Znači mi priznanje za najbolju igračicu u Srbiji. Velikim odricanjem, zalaganjem, ali i ljubavi prema odbojci postigli smo sjajan rezultat. Imali smo odličnu sezonu, prvo na Prvenstvu Vojvodine, a kao kruna svega došla je titula nacionalnog šampiona.

Nije pravilo da je za uspeh neophodno početi sa sportom od malih nogu, ali Ana Mihajlović je jedan od takvih primera. Očigledno da je prvi susret sa odbojkom odredio sportsku sudbinu mlade Mitrovčanke.

-U našoj kući, lopta je bila osnovna igračka pa sam kao mala bila veoma aktivna. Odbojku sam prvi put zaigrala sa šest godina. Nisam pogrešila, to je najlepši sport. U svemu imam veliku podršku i moje porodice – ističe primač ,,Srema”.

U prošloj sezoni priključena je seniorskom timu u Superligi Srbije, a imala je i više nego uspešan debi. Nakon sjajne kampanje sa pionirskom ekipom i nacionalnom selekcijom, apetiti su porasli. Ana je svesna da je pred njom još mnogo rada, ali od istog ne beži.

-Prošle sezone priključena sam prvom timu, što mi je veoma značilo i predstavlja veliko iskustvo. Kao rezultat dobre igre i zalaganja, došao je i debitantski nastup. Sledeća sezona će biti novi početak, tu je novi trener, imam velika očekivanja i želim da napredujem – zaključila je Ana Mihajlović.

S. Branežac

Foto: GŽOK Srem

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: