• subota, 18. maj 2024.
Zdelar drugi na svetu
Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Zdelar drugi na svetu

31. jul 2017. godine

Pitešti, Rumunija – Na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore u rumunskom gradu Piteštiju s velikim uspehom nastupila je i naša reprezentacija u kojoj je bilo i troje Mitrovčana: Bojan Zdelar, Marija Dostanić i Petar Milković. Osvojene su rekordne četiri medalje, a izuzetan doprinos uspehu naše mlade selekcije pružio je Bojan Zdelar, koji je postao vicešampion sveta u disciplini K-1 na 500 metara. U toj trci pobedio je Mađar Varga s minimalnom prednošću.

Dan pre toga Zdelar je bio četvrti u A finalu trke na 1000 metara

Veoma blizu medalje bila je i  evropska šampionka, Marija Dostanić, koja je u A finalu u trci jednoseda na 500 metara zauzela četvrto mesto., a presudio je foto finiš.

Petar Milković  nastupio je u četvorosedu na 500 metara, dok su posadu još činili: Nemanja Stanivuković, Strahinja Stefnović i Nikola Rosulić. Naša posada bila je četvrta u polufinalu i obezbedila plasman u B finale.

U stručnom štabu naše reprezentacije bio je i trener Vala, Nenad Kosjer.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: