• subota, 20. april 2024.
Akcija dobrovoljnog davanja u Šidu
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Akcija dobrovoljnog davanja u Šidu

13. avgust 2021. godine

U ponedeljak, 16. avgusta u prostorijama Crvenog krsta Šid, ulica Cara Lazara broj 10, u vremenu od 9 do 12 časova, održaće se vanredena akcija dobrovoljnog davanja krvi. Iz Crvenog krsta pozivaju sve dobrovoljne davaoce krvi sa teritorije Opštine Šid koji su u mogućnosti darivati krv da se odazovu ovoj akciji, uz podsećanje da je letnji period i da je potrebno da se obezbede zalihe koje su neophodne.

Akcija se realizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama.

U toku vanredne situacije u celokupnom zdravstvenom sistemu, izazvane pandemijom virusa Covid 19, smanjene su zalihe svih krvnih grupa. Krv i komponente krvi stalno su potrebne pacijentima, a transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno i u vreme pandemije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: