• sreda, 21. februar 2024.
Pećinci ponovo na kulturnoj mapi Vojvodine: Bronzano odličje za komediju „Ženska posla“
Kultura | Pećinci
0 Komentara

Pećinci ponovo na kulturnoj mapi Vojvodine: Bronzano odličje za komediju „Ženska posla“

6. jul 2021. godine

Komedija pod nazivom „Ženska posla“ rađena u produkciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom opštine Pećinci osvojila je bronzano odličje na nedavno završenom 57. Festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine koji organizuje Savez umetničkog
stvaralaštva Vojvodine.

U konkurenciji 15 predstava u pokrajini, selektor festivala Mihajlo Nestorović odabrao je 9 najboljih vojvođanskih ostvarenja i dodelio po tri odličja u svakog kategoriji: zlatno, srebrno i bronzano. Bronzano odličje pećinački amateri dele sa amaterima iz Bačke Topole i Mačvanske Mitrovice, srebrnim odličjim nagrađeni su Sivčani, Crvenčani i Novosađani, dok su tri najbolje predstave iz Kruščića, Kule i Bečeja.

Direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja istakao je zadovoljstvo što je i u vreme kada se suočavamo sa pandemijom izazvanom koronavirusom Savez umetničkog stvaralaštva Vojvodine iznašao način da se ovaj značajan festival za sve koji se bave scenskom umetnošću iz ljubavi održi.

-Pećinci su ponovo na kulturnoj mapi Vojvodini i to je znak da ulažemo u prave vrednosti i talente u našoj sredini. Interesovanje za scenskim stvaralaštvom u našoj opštini ne manjka kako od onih najmlađih koji rade u okviru Dramske sekcije, tako i njihovih starijih kolega koji se amaterizmom bave iz hobija. Spremno smo dočekali onlajn održavanje pomenutog festivala, s obzirom da smo tokom pandemije pokrenuli zvaničan JutJub kanal putem kojeg emitujemo naš programe, pa i ovu predstavu– rekao je Devrnja.

Komediju „Ženska posla“ u kojoj igraju Merima Radivojević, Jelena Nedeljković i Katarina Dobrić dramatizovao je i režirao po tekstovima Duška Radovića student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca.

-Znanje koje stičem na jednoj od najboljih državnih akademija u regionu prenosim i na svoje meštane koji pokazuju ljubav prema pozorištu i sceni i nesebično ih upućujem u svet scenskog stvaralaštva. Ovu jednočasovnu komediju postavili smo prošle godine u okviru „Pećinačkog kulturnog leta“, a zanimljivo je to da tri glumice tumače čak 27 likova– rekao je Stanković.

Selektor ovogodišnjeg festivala Mihajlo Nestorović istakao je da amaterizam u Vojvodini nije zamro i u obrazloženju izveštaja kada je u pitanju ostvarenje pećinačkih amatera naveo: „Reditelj je vešto uradio adaptaciju čuvenih razgovora Duška Radovića i „gurnuo“ u vatru tri talentovane i za igru raspoložene glumice. Potrudio se i da ostale elemente predstave, poput kostima i scenografije, realizuje na najbolji način. – navodi se između ostalog u zvaničnom izveštaju festivala.

Svi zainteresovani koji do sada nisu bili u prilici da pogledaju nagrađenu predstavu, mogu to
učiniti klikom na link: https://www.youtube.com/watch?v=rUbl-XiCylI

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: