• petak, 19. april 2024.
Građevinski materijal za 8 porodica
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Građevinski materijal za 8 porodica

29. jul 2021. godine

Izbegla lica sa teritorije pećinačke opštine, koja su ispunila uslove na javnom pozivu za izbor korisnika za dodelu pomoći u građevinskom materijalu u cilju poboljšanja uslova stanovanja, potpisala su u ponedeljak, 26. jula ugovore o isporuci i prijemu građevinskog materijala sa Opštinom Pećinci. Ispred lokalne samouprave ugovore je potpisao zamenik predsednika Opštine Zoran Vojkić.

Ukupna vrednost projekta iznosi 4.400.000,00 dinara, od čega je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije Opštini dodelio 3.960.000,00 dinara, dok je Opština učestvovala sa 440.000,00 dinara.

Po rečima zamenika Vojkića, ukupno 8 korisnika je steklo uslove za pomoć u vidu građevinskog materijala sa kojim će renovirati svoje domove i time konačno sebi i svojim porodicama obezbediti dobre uslove za život.

“Svih ovih godina, zajedno sa Komesarijatom, težimo da svakoj izbegloj porodici na našoj teritoriji obezbedimo krov nad glavom i uspešnu integraciju u lokalnu sredinu. Nastavićemo i dalje da apliciramo na sve javne pozive Komesarijata, kako bi svaka porodica u našoj opštini bila stambeno zbrinuta” – rekao je Vojkić.

Nakon potpisivanja ugovora, svaki korisnik će dobiti građevinski materijal u vrednosti od 550.000,00 dinara, a kako nam je rekao Branko Komenac iz Prhova, koji je iz Hrvatske izbegao davne 1995. godine, kuća u kojoj su je stara i neophodno je renoviranje, te će ovaj građevinski materijal biti upotrebljen da renoviranje svog doma privedu kraju.

Trenutno su u toku još dva projekta stambenog zbrinjavanja izbegličkih porodica – projekat dodele seoskih kuća ukupne vrednosti 44 hiljade evra koji se sprovodi u okviru Regionalnog stambenog programa, kao i novi projekat dodele građevinskog materijala ukupne vrednosti 3 miliona dinara.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: