• subota, 24. februar 2024.
U toku je prikupljanje pesticidnog otpada
Vesti
0 Komentara

U toku je prikupljanje pesticidnog otpada

25. jun 2021. godine

Akcija prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada na području Grada Sremska Mitrovica, počela je u ponedeljak, 7. juna, i trajaće do kraja radne nedelje.

Kako ističu nadležni, odziv je za sada dobar, i iz godine u godinu ekološka svest poljoprivrednih proizvođača je na sve višem nivou.

Tim povodom, direktorka Agencije za ruralni razvoj, Dušica Pavlović, zajedno sa predstavnicima Poljoprivredne stručne službe, obišla je početkom nedelje Čalmu, gde je, kaže, odziv poljoprivrednika odličan.

– Cilj nam je da obiđemo sva naša naseljena mesta. U Čalmi smo primetili da je odziv poljoprivrednika veliki, a iskoristila bih priliku i da pozovem one poljoprivrednike koji se do sada nisu odazvali akciju, da se uključe, kako bi se količina prikupljenog pesticidnog otpada svake godine uvećavala. Svi poljoprivrednici mogu da se obrate svojim mesnim zajednicama, kako bi se obavestili o tačnom vremenu i mestu prikupljanja pesticidnog otpada, a, takođe, na sajtu Agencije za ruralni razvoj i Poljoprivredne službe mogu da pronađu tačan raspored. Pored toga, u mesnim zajednicama mogu da dobiju džakove u koje mogu da odlože svoj otpad – kaže Dušica Pavlović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: