• nedelja, 25. februar 2024.
Mirović: Do jeseni novi vrtić u Šimanovcima
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Mirović: Do jeseni novi vrtić u Šimanovcima

28. jun 2021. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji objekta Predškolske ustanove „Vlada Obradović Кameni“ u Šimanovcima u opštini Pećinci, investicije vredne 280 miliona dinara, poručivši da će novi vrtić biti otvoren na jesen.

„Šimanovci će dobiti novi moderan objekat koji će deci i osoblju ove predškolske ustanove obezbediti najkvalitetnije uslove za boravak, učenje i rad. Na taj način rešavamo višedecenijski problem imajući u vidu da su mališani iz ovog mesta do sada boravili u osnovnoj školi“, izjavio je Mirović.

On je istakao da se ova opština kao i ceo Srem razvijaju ubrzano.

„Pokrajinska vlada je u proteklom periodu uložila znatna sredstva u izgradnju i rekonstrukciju lokalnih saobraćajnica, kao i dela industrijske zone čime smo stvorili uslove za dolazak kompanija, kojih ima sve više, i očekujemo da se taj trend nastavi i u budućnosti zahvaljujući dobroj saradnji na svim nivoima vlasti“, kazao je Mirović.

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na ovoj značajnoj investiciji istakavši da je reč o objektu površine 1.700 kvadratnih metara, koji će moći da primi 300 mališana.

„Novi vrtić rešava dugogodišnji problem i sa završetkom ove investicije u potpunosti ćemo ukinuti liste čekanja, jer će sva deca sa teritorije naše opštine biti upisana u vrtić“, rekao je Đokić.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: