• četvrtak, 29. februar 2024.
Podrška privrednicima – krediti bez kamate
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Podrška privrednicima – krediti bez kamate

29. april 2021. godine

Sremska Mitrovica – Aktuelna vlast na svim nivoima ulaže velike napore u održavanje balansa između zaštite zdravlja stanovništva i očuvanja ekonomije, pa tako i Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa pružanjem pomoći lokalnim privrednicima. Ovoga puta radi se o pomoći u oblasti kratkoročnog kreditiranja, odnosno o subvencionisanju kamata na kratkoročne kredite namenjene maloj privredi, odnosno malim i mikro preduzećima i preduzetnicima sa sedištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica koji su registrovani za obavljanje proizvodne, prerađivačke, uslužne i ugostiteljske delatnosti, a koji nisu koristili pravo na subvencije za kamate na kredite u 2020. godini od strane Grada – rekao je zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice  Petar Samardžić.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava nedavno je raspisala Javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje mikro i malih privrednih subjekata, a nakon završetka konkursa najbolje uslove je dala Vojvođanska banka, tako da se krediti mogu realizovati u toj banci.

-U pitanju su krediti namenjeni za finansiranje tekuće likvidnosti i obrtnih sredstava, ročnosti do dve godine, koji ne mogu biti manji od 200.000 dinara, niti veći od million dinara. Za sve odobrene kredite Grad Sremska Mitrovica će subvencionisati svih 100 posto iznosa obračunate redovne kamate za period trajanja kredita. Sredstva za tu namenu su ograničena i iznose 750.000 dinara – rekao je Samardžić i dodao da se svi kreditni zahtevi podnose u Vojvođanskoj banci sa kojom je Grad Sremska Mitrovica zaključio ugovor, do utroška sredstava, zaključno sa 1. decembrom ove godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: