• četvrtak, 25. april 2024.
Održana sednica Skupštine grada, gradi se groblje kućnih ljubimaca
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana sednica Skupštine grada, gradi se groblje kućnih ljubimaca

28. april 2021. godine

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Grada Sremska Mitrovica, između ostalih tačaka dnevnog reda, usvojeno je i nekoliko Odluka o izradi planova detaljne regulacije, među kojima se našao i PDR groblja za kućne ljubimce.

P1000229Prema rečima direktorke mitrovačkog JP “Urbanizam”, Mirjane Vašut, s obzirom na činjenicu da veliki broj građana nema način da adekvatno odloži posmrtne ostatke svojih kućnih ljubimaca, i to najčešće čini njihovim zakopavanjem, što je van zakonskih okvira, na ovaj način biće rešen dugogodišnji problem, a mogućom naplatom sahranjivanja životinja, Grad bi mogao da ostvari i dodatne prihode. Groblje kućnih ljubimaca nalazilo bi se na parceli između Rumskog druma i dela Višnjevačke ulice, na mestu gde se nekada nalazila deponija. Pored mesta za sahranjivanje, groblje bi obuhvatalo i krematorijum za životinje.

Pored pomenutog, usvojen je i Plan detaljne regulacije proširenja groblja u Šašincima, a kako je istakla Vašut, pored potrebe za njegovim proširenjem, Plan se donosi i zbog izgradnje kapele na ovom seoskom groblju, finansirane putem donacije jedne žiteljke.

Kada je reč o PDR stambenog bloka između ulica Jovana Cvijića, Ćukovca i Save Kovačevića, on se donosi radi spajanja dva dela imanja jednog od investitora u pomenutom bloku. Gradnje višespratnih i višeporodičnih stambenih objekata neće biti. Takođe, u okviru plana, biće rešen i problem odvođenja atmosferskih voda.

Prema danas usvojenom Planu detaljne regulacije između ulica Arsenija Čarnojevića, Kuzminske, Zmaj Jovine i Svetog Dimitrija, odnosno, kod PSC “Pinki”, pored sportskih objekata i terena, u budućnosti će se nalaziti i sadržaji poput sportskih objekata za smeštaj sportista, koji će biti u javnoj nameni.

Između ostalog, odbornici su danas doneli i Odluku o postavljanju i uklanjanju objekata za deponovanje i separaciju rečnih agregata na vodnom zemljištu u gradu, kao i usvojili predlog plana za isto.

Usvojena je i Odluka o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske tranzicije, kao i predlog pravilnika o sufinansiranju mera za istu.

Odbornici su razmotrili i usvojili više godišnjih izveštaja o poslovanju ustanova i javnih preduzeća na području grada.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: