• nedelja, 25. februar 2024.
Fruška gora je spremna za 1. maj
Vesti
0 Komentara

Fruška gora je spremna za 1. maj

30. april 2021. godine

Nacionalni park Fruška gora- Nacionaloni park Fruška gora tradiocinalno očekuje velik broj posetilaca za vreme prvomajskih praznika. Ove godine, s obzirom na to da se pravoslavni Uskrs obeležava 02.05.2021.godine, očekuje se dolazak preko 400.000 izletnika. Pripreme za izletničku sezonu otpočele su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanjem putokaza kao i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode. Kako bi naši posetioci proveli što ugodnije i bezbednije vreme u NP Fruška gora uredili smo preko 55 izletničkih lokaliteta na kojima je sproveden tretman suzbijanja krpelja.

– BEZBEDNOST : U saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore, preduzete su sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju uslova maksimalne bezbednosti naših posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja.

NAKNADA ZA KORIŠĆENjE MOTORNOG VOZILA U ZAŠTIĆENOM PODRUČJU iznosi 300 dinara.

– ODLAGANjE SMEĆA I LOŽENjE VATRE : Obezbeđene su vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje. Molimo sve posetioce da ne ostavljaju svoj trag u prirodi ostavljanjem otpada već odgovornim ponašanjem, na prvom mestu tako što će nakon svog boravka odložiti smeće u zatvorene kese i poneti sa sobom do najbliže kante ili kontejnera. Vatra sme da se loži samo na za to označenim mestima. Od izuzetne važnosti je napomena da se VATRA NAKON UPOTREBE MORA OBAVEZNO UGASITI. Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima PRVOG STEPENA ZAŠTITE koja su posebno obeležena. Vatrogasne brigade biće u stanju pripravnosti, kontrola ponašanja biće na maksimalnom nivou a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena.

– DIREKTOR JP :

„ Očekujemo da svi posetioci Nacionalnog parka vode računa o svom ponašanju i bezbednosti prilikom boravka u prirodi Fruške gore i da svaki korišćeni prostor za sobom ostave onakavim kakav bi želeli da sledeći put zateknu. Lep provod i ugodan boravak u prirodi tokom Prvomajskih i Uskršnjih praznika svim ljubiteljima prirode, “- ispred JP „Nacionalni park Fruška gora“ želi v.d.direktora Radoslav Krunić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: