• sreda, 10. avgust 2022.
Zlatnu medalju za dr Bačvanina primila supruga
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Zlatnu medalju za dr Bačvanina primila supruga

4. mart 2021. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uručio je danas zdravstvenim radnicima odlikovanim povodom Sretenja Zlatne medalje za zasluge, za izuzetan doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa.

Između ostalih, medaljom je posthumno odlikovan i specijalista neuropsihijatrije Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, dr Anđelko Bačvanin, a medalju je primila njegova supruga, dr Ljiljana Stančetić Bačvanin.

Izrazivši izuzetnu zahvalnost nagrađenim, ali i svim drugim zdravstvenim radnicima, koji su tokom trajanja epidemije dali sve od sebe kako bi zaštitili zdravlje naših građana, predsednik Vučić je istakao i da su preminuli lekari dali ono najvažnije u odbrani zemlje, radeći svoj posao na najuzvišeniji i najpošteniji način.

Pored toga, on je istakao i da članovi njihovih porodica, koji su u njihovo ime primili  odlikovanja, moraju sa ponosom da ih čuvaju.

– Oni su to zaslužili. I ne samo da su zaslužili, već su i pokazali da im ništa nije bilo vrednije od njihove zemlje, od ljudi sa kojima žive, kojima su se trudili da pomognu i pomagali svakog dana, a da sebi, na kraju, nisu mogli da pomognu – rekao je Vučić.

Supruga dr Bačvanina, dr Ljiljana Stančetić Bačvanin, zahvalila se državi i predsedniku na iskazanom poštovanju prema njenom suprugu, kao i svim drugim lekarima koji daju sve od sebe kako bi se epidemija konačno završila.

– Moj suprug je radio u Opštoj bolnici. Nije bio u crvenoj zoni, ali i u zelenu zonu dolaze pacijenti koji su u inkubaciji ili ne znaju da su oboleli. Nije imao sreću da preživi virus. To je još jedna opomena da se svi moramo čuvati i pridržavati mera – rekla je dr Stančetić Bačvanin, koja je i sama bila zaražena korona virusom, dodavši da je ova bolest nepredvidiva, što se pokazalo i na primeru njenog supruga.

– Svim kolegama želim mnogo uspeha u daljem radu. Žao mi je, ali i drago da je na ovaj način iskazano poštovanje svima koji rade ovaj posao – zaključila je dr Ljiljana Stančetić Bačvanin.

Foto: Predsedništvo Srbije

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: