• subota, 20. april 2024.
Masovna imunizacija u selima protiče nesmetano
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Masovna imunizacija u selima protiče nesmetano

15. mart 2021. godine

Masovna imunizacija protiv korona virusa na području Sremske Mitrovice ušla je u drugu nedelju, a, pored punkta za vakcinaciju u PSC “Pinki”, u funkciji su i punktovi u svim seoskim ambulantama, prema unapred utvrđenim terminima. Na punktove u selima, isto kao i u gradu, građani mogu da dođu bez prethodne prijave preko portala eUprave, samo uz ličnu kartu.

Vakcinacija u seoskim ambulantama teče nesmetano, a vakcinalni punkt u Šašincima, koji inače radi ponedeljkom, sredom i petkom, danas je obišao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

1000-vs-2– Tokom prethodne nedelje, kada je startovala masovna imunizacija u Sremskoj Mitrovici, dakle u sredu i petak, ovde je vakcinisano 77 lica, u toku današnjeg dana vakcinisano je novih 14 meštana Šašinaca. Svesni smo da seosko stanovništvo nema naviku da odlazi u grad na vakcinaciju, svesni smo da stanovništvo manjih sredina nema naviku da prati i da se prijavljuje na portalu eUprave, iz tog razloga mi dolazimo do njih. Vakcinalni punktovi i  vakcinalni centri oformljeni su u svim seoskim naseljima na teritoriji Sremske Mitrovice. U narednom periodu će svo stanovništvo moći da se vakciniše u svom mestu. Pozvao bih sve građane da se vakcinišu, a sve što je potrebno jeste da ponesu lične karte sa sobom. Na taj način, daće svoj doprinos u dostizanju kolektivnog imuniteta, koji je jedini način da sprečimo širenje pandemije virusa Kovid 19. To je veoma važno iz razloga što prvenstveno utičemo na zaštitu svog zdravlja ali i zdravlja drugih, posebno onih koji iz određenih zdravstvenih razloga, ne smeju, odnosno ne mogu da prime vakcinu – istakao je Samardžić.

Prema rečima dr Branislava Tomića iz šašinačke ambulante, odziv građana na vakcinaciju je dobar, a dužeg čekanja na punktu nema.

– U toku je druga nedelja imunizacije, pošto smo je prethodno imali i u januaru mesecu. Danas radimo u Šašincima, sutra radimo u Jarku, tako naizmenično. Odziv pacijenata u ovom selu je dobar. Ljudi se najviše interesuju za posledice vakcinacije, ali nikakva neželjena dejstva za sada nisu zabeležena. Raspolažemo kineskom „Sinofarm” vakcinom. Organizacija masovne vakcinacije u našem gradu je veoma dobra. Pozivam naročito stariju populaciju da se vakciniše jer su podložniji ovoj bolesti – kaže dr Tomić.

1000-vs-5Načinom organizacije vakcinacije zadovoljni su i meštani Šašinaca, među kojima se našao i Jovo Mališević.

– Puno nam znači vakcinacija, što su nam obezbedili sve, pogotovu za starije osobe, da ne bi mladi i od nas starih stradali. Mnogo nam znači to što možemo u našem selu da se vakcinišemo jer možda ne bih ni išao dalje da se prijavljujem, da nije ovako pred kućom. Svim ljudima preko 50 godina savetujem da idu na vakcinaciju – kaže Jovo Mališević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: