• utorak, 28. novembar 2023.
Broj incifiranih pada, ali i dalje nema opuštanja
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Broj incifiranih pada, ali i dalje nema opuštanja

25. decembar 2020. godine

Sremska Mitrovica – Epidemiološka situacija u Sremu je nešto povoljnija u odnosu na predhodni period, jer se dnevno registruje manji broj lica koja su inficirana, a takođe se registruje i manji broj aktivnih slučajeva u odnosu na broj stanovnika. Međutim, taj broj je i dalje na visokom nivou. U prethodnom danu u Sremskoj Mitrovici je registrovano 40 novih slučajeva, u Staroj Pazovi 33, u Rumi 19, u Indjiji 18, u Irigu 5, Šid 8 i Pećinci 8 lica. U Sremu je trenutno 4.517 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom, od čega 994 u Sremskoj Mitrovici, 987 u Staroj Pazovi, 1.107 u Rumi, 654 u Inđiji, 81 u Irigu, 240 u Šidu i 454 u Pećincima – saopštila je danas na sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije direktorka Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica dr Nada Zec Petković i dodala da je u prethodnom danu na teritoriji Srema bilo 131 novoinficirano lice.

Prema njenim rečima predlog za izolaciju u u Sremskoj Mitrovici određen je za 1.001 lica, u Rumi 1.114, u Inđiji 665, u Šidu 245, Staroj Pazovi 992, Pećincima 460 i Irigu 83. Ukupno je za Sremski okrug predat predlog za karantin za 4.560 lica.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, prema rečima zamenika direktora, dr Dragana Malobabića, nalazi se 202 pacijenta, 156 leži u Korona centru, 24 u naradžastoj zoni, a od njih je 123 pozitivno, a 22 pacijenata se nalazi na respiratoru.

-Zajedno sa lekarima Doma zdravlja juče smo u toku dana pregledali 183 pacijenta i primili 14. Smanjen broj pacijenata ukazuje na to da je primena mera koje je doneo Krizni štab dala rezultate. Moje lično mišljenje je da bi smanjivanje svih aktivnosti doprinelo da zdravstveni sistem lakše prođe kroz ovaj najkritični praznični period gde se očekuju velika okupljanja, te bih se pridružio onom delu medicinskog kriznog štaba koji je za to da se mere u narednom periodu ne popuste – istakao je dr Malobabić.

Kako je istakao dr Adil Elhag, u kovid ambulantama u Sremskoj Mitrovici juče je zabeleženo 350 pregleda. U strukturi pregleda i dalje dominiraju kontrolni pregledi, kojih je juče bilo 266, dok je broj prvih pregleda juče bio 89.

-Ove brojke ohrabruju, ali i dalje nema opuštanja. I dalje se trebamo pridržavati svih epidemioloških mera. Kada je reč o sezonskom gripu, od juče je u Dom zdravlja pristiglo 1.100 doza vakcina koje mogu od danas da se prime u ambulantama koje nisu u kovid sistemu – rekao je dr Adil Elhag.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: