• petak, 19. april 2024.
Porast broja obolelih
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Porast broja obolelih

29. oktobar 2020. godine

Epidemiološka situacija u Sremu i Sremskoj Mitrovici je nesigurna, sa tendencijom pogoršanja, rečeno je nakon današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u protekla 24 sata registrovano je 15 novoobolelih od korona virusa u Sremu.

Takođe, u Sremu je trenutno 75 aktivnih slučajeva, od čega 28 u Sremskoj Mitrovici, 7 u Staroj Pazovi, 7 u Rumi, 25 u Inđiji, 2 u Irigu, 5 u Šidu i jedan u Pećincima.

Među obolelima, kaže dr Zec Petković, dominiraju mlađe osobe, pa se stoga apeluje na pridržavanje svih propisanih preventivnih mera. Kliničke slike uglavnom nisu teške, a situacija u školama i vrtićima je pod kontrolom i u ovim ustanovama nema zaraženih.

U mitrovačkoj Opštoj bolnici, kaže dr Živko Vrcelj, trenutno je 12 osoba pozitivnih na korona virus. Bolnica se sprema za mnogo gori scenario, ukoliko do njega dođe, kako prostorno, tako i po pitanju ljudskih resursa.

Prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, sve do sada propisane mere ostaju na snazi i dalje. Od prošle nedelje zabranjena je živa muzika u ugostiteljskim objektima, a, kako su kontrole pojačane, zabeleženo je i nekoliko nepravilnosti, pre svega, vezanih za nepridržavanje mera i organizovanje ilegalnih proslava. Svi objekti koji budu činili ovakve prekršaje biće zatvoreni, a njihovi vlasnici procesuirani.

Kovid ambulanta na bolničkom prijemu Opšte bolnice i dalje radi 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, a od sledeće nedelje Krizni štab će zasedati više puta nedeljno.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: