• četvrtak, 18. jul 2024.
Održan bazar za malu Minju
Projekti | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održan bazar za malu Minju

26. oktobar 2020. godine

Proteklog vikenda, u Martincima je organizovan humanitarni bazar za jednogodišnju Minju Matić, obolelu od spinalne mišićne atrofije.

Pošto od nedavno u inostranstvu postoji genska terapija za lečenje ove opake bolesti, Minja je dobila šansu da se sa njom izbori. Međutim, lek je veoma skup, a Minji je potreban i aparat za iskašljavanje, ortopedska pomagala, kao i novac za troškove smeštaja i puta za lečenje u inostranstvu.

Kako bi pomogle maloj Minji, Martinčanke su rešile da organizuju pomenuti bazar, koji je protekao veoma uspešno. Prodavalo se sve i svašta. Zimnica, domaća hrana, razne rukotvorine. Bazar je bio veoma posećen, a Martinčanke su na taj način skupile 176 hiljada dinara.

Pored finansijske pomoći, one ne samo da su dale moralnu podršku roditeljima male Minje, nego će ovakav vid lokalnog aktivizma svakako uticati na podizanje svesti stanovništva o tome da svi mi, ukoliko damo od sebe samo malo, svi zajedno možemo da učinimo veliku stvar i spasimo dečiji život.

Na ovaj način, Martinčanke su pokazale ne samo da su dobre majke i domaćice, već da žene mogu da daju veliki doprinos ne samo dobrobiti pojedinca, već i čitavog društva.

Svi oni koji žele da pomognu, mogu poslati SMS sadržine 845 na 3030 ili uplatiti novac na račun 160-6000000732401-90.

(Projekat “Žena – temelj zajednice” sufinansira se iz budžeta Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: