• Monday, 29. May 2023.
Druga radionica pustovanja
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Druga radionica pustovanja

29. October 2020. godine

Etno mreža  je uz podršku ambasada Kanade, SAD i Izraela, i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnom samoupravom Grada Sremska Mitrovica i udruženjem “Zlatno runo Sirmiuma”, organizovala drugu po redu radionicu pustovanja. Radionica će trajati četiri nedelje, i namenjena je nezaposlenim ženama, koje žele da se bave izradom rukotvorina zasnovanih na kulturnom nasleđu Srbije, sa ciljem očuvanja tradicije i kulture.

Grupu čini sedam žena, na čelu sa edukatorom Olgicom Savić, članicom udruženja “Zlatno runo Sirmiuma”, koja je pre dve godine završila obuku pustovanja, uspešno se bavi ovim poslom i član je Etno mreže.

Sve polaznice koje uspešno završe radionicu pustovanja, dobiće sertifikat Etno mreže, a za najbolji završni rad i opremu za pustovanje, sertifikati će biti dodeljeni krajem godine, na završnoj svečanosti u prisustvu diplomatskog kora.

Takođe, u dogovoru sa gradskim rukovodstvom, u planu je izrada proizvoda od pustovane vune, za potreba gradskog suvenira i protokolarnih poklona, sa motivom Solomonskog čvora, koji je medju prvim motivima pronadjenim na mozaicima Carske palate, pa tako predstavlja jedan od zaštitnih znakova našeg grada, odnosno Sirmiuma.

Organizatori se zahvaljuju i Mesnoj zajednici Sava na ustupljenim prostorijama.

 

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: