• ponedeljak, 29. novembar 2021.
Manifestacija “Odjeci belog majdana”
Projekti | Beočin
0 Komentara

Manifestacija “Odjeci belog majdana”

24. avgust 2020. godine

Rakovac – Manifestacija „Odjeci belog majdana“ Rakovac je izložba etno-umetničkih zanata, vina, hrane, poljoprivrednih proizvoda, zakićena bogatim kulturno-umetničkim programom, u kome učestvuju i gosti. Organizuje je Udruženje „Miroškine rukotvorine“ Rakovac na platou ispred pećine Beli majdan na obroncima Fruške gore. Cilj ove manifestacije je da se pokaže da kultura i turizam koji su u skladu sa principima očuvanja životne sredine mogu pružiti kvalitetan osnov za održivi razvoj turizma. Svojom atraktivnošću, sadržajima i programima doprinosi razvoju turizma u Rakovcu i opštini Beočin.

– Manifestacija „Odjeci Belog majdana“, postala je brend našeg udruženja i doprinela da Rakovac bude rado posećena turistička destinacija. Posetioci su oduševljeni sa prethodnih osam održanih manifestacija. Za Rakovac, znaju u Mađarskoj, Hrvatskoj i mnogim mestima naše Vojvodine. Ta prepoznatljivost Rakovca je zahvaljujući manifestaciji „Odjeci Belog majdana“ koju rado posećuju zahvaljujući dobroj organizaciji i zanimljivom programu – kaže Snežana Radišić predsednica Udružnja “Miroškine rukotvorine” iz Rakovca.

Protekle godine udruženja žena su se pokazala kao uspešna sa rukotvorenima, spremljenim kolačima, ali i igrom. Ispod Belog majdana u Rakovcu okupilo se 20 različitih udruženja i kreativnih pojedinaca, pa su veštine odmerili i majstori kulinarstva. Publiku su oduševili mladi muzičari, pa se povelo i kolo, zaigrali su i stari i mladi. Sa ove uspele manifestacije gosti su pored lepih utisaka mogli da ponesu kolače, sir, suvenire, med, piće, pa i rukotvorine različitih vrsta. Prošle godine uspešno je radila i radionica za decu, gde su neki od njih po prvi put sami pravili lutke od krpa.

Ove godine manifestacija je trebala biti održana po deveti put. Bilo je planirano da se manifestacija obogati dečijom likovnom kolonijom i učešćem bendova iz Novog Sada, ali planove su pomutili epidemija i nedostatak finansijskih sredstava.

(Projekat “Udruženja žena kao čuvari tradicije” sufinansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: