• subota, 24. februar 2024.
Bez zaraženih u Mitrovici u protekla dva dana
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Bez zaraženih u Mitrovici u protekla dva dana

12. avgust 2020. godine

Epidemiološka situacija u Sremu se vidno popravlja, rečeno je danas na konferenciji za medije Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u protekla dva dana na teritoriji Srema na koronavirus testirano je 90 lica, od čega 33 u Sremskoj Mitrovici. Od ukupnog broja, 36 su bila kontrolna testiranja, od čega je šest bilo u Sremskoj Mitrovici. Epidemiološka situacija, prema rečima dr Zec Petković je povoljnija i trenutno se karakteriše kao kontrolisana. Tome u prilog govori činjenica da je u protekla dva dana na teritoriji Srema zabeleženo pet pozitivnih slučajeva, a pozitivnih u Sremskoj Mitrovici nije bilo.

Broj aktivnih slučajeva u Sremu ukupno je 229, od čega 81 u Sremskoj Mitrovici, 23 u Staroj Pazovi, 54 u Rumi, 33 u Inđiji, 10 u Irigu, 18 u Šidu i 10 u Pećincima.

U Kovid centru mitrovačke Opšte bolnice, prema rečima zamenika direktora dr Dragana Malobabića, nalazi se 66 lica, od kojih je 41 lice pozitivno na koronavirus. Među pozitivnim licima, 11 njih nalazi se na intenzivnoj nezi, od čega 10 na respiratoru. Trenutno se iz Opšte bolnice otpušta više lica nego što se prima na lečenje od koronavirusa, što je, kako se ističe, dokaz da preventivne mere daju rezultate.

Kako je istakao načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić, mitrovački Dom zdravlja takođe beleži pad broja osoba koje se javljaju sa simptomima sličnim kovid infekciji. Radno vreme Kovid ambulante, koja je smeštena na bolničkom prijemu u Opštoj bolnici, i dalje je 24 časa, a komercijalni testovi i dalje se vrše u Drugoj zdravstvenoj stanici.

Od prošlog izveštaja nije bilo preminulih osoba

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: