• sreda, 10. avgust 2022.
Podela dezinfekcionog sredstva u svim mesnim zajednicama
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Podela dezinfekcionog sredstva u svim mesnim zajednicama

20. jul 2020. godine

Mitrovačko JKP Vodovod, danas je ponovo postavilo kanistere sa natrijum-hipohloritom u svim mesnim zajednicama na teritoriji Sremske Mitrovice, Mačvanske Mitrovice i Laćarka.

Kako je, ispred Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao Petar Samardžić, distribucija ovog dezinficijensa odvijaće se svakodnevno.

thumbnail (1)– U okviru sprovođenja preventivnih mera na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u borbi protiv širenja virusa kovid 19, najpre je Gradsko stanovanje ponovilo akciju dezinfekcije stambenih zgrada, i, naravno, JKP Komunalije uz permanentnu dezinfekciju svih zdravstvenih ustanova, ponovilo je akciju dezinfekcije svih javnih površina, pre svega parkova, igrališta, gradske plaže sa kompletnim mobilijarom i ostalih površina na otvorenom prostoru. Od danas, po preporuci Gradskog štaba za vanredne situacije, ponavljamo i akciju distribucije dezinfekcionog sredstva, rastvora natrijum-hipohlorita, koji se proizvodi u našem, mitrovačkom Vodovodu. Sredstvo je namenjeno za dezinfekciju površina i podova u prostorijama, objektima, sanitarnim čvorovima. Ne bi trebalo da se koristi za dezinfekciju ruku i lica – rekao je Samardžić.

Tankovi sa dezinfekcionim sredstvom biće dostupni narednih nekoliko dana i biće pod nadzorom od 7 do 21 časova svakog dana. Kako ističe Petar Samardžić, svi oni koji žele da samostalno sipaju sredstvo, moći će to da učine i pre i posle ovih predviđenih termina, ali uz obavezno korišćenje rukavica.

Ukoliko sredstvo dođe u kontakt sa rukama ili licem, potrebno ih je odmah isprati toplom vodom i sapunom.

Sredstvo nije potrebno razblaživati, a namenjeno je isključivo za dezinfekciju površina u domaćinstvu i sanitarija.

Na građane se apeluje da ne stvaraju nepotrebne gužve, jer sredstva ima dovoljno, a potrebno je poneti sopstvenu ambalažu. Po jednom domaćinstvu dozvoljeno je nasuti pet litara natrijum-hipohlorita.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: