• nedelja, 25. februar 2024.
Broj zaraženih stagnira
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Broj zaraženih stagnira

17. jul 2020. godine

Na teritoriji Sremske Mitrovice, u protekla dva dana, potvrđeno je još devet osoba zaraženih koronavirusom, rečeno je danas na konferenciji gradskog Štaba za vanredne situacije održanoj u Gradskoj kući. U Kovid centru preminule su dve osobe, od kojih jedna nije bila pozitivna na koronavirus.

– Ukupan broj lica koji se vode kao kovid pozitivni na teritoriji Grada Sremska mitrovica je nepromenjen, i iznosi 86. Ovo pokazuje da su mere koje smo sprovodili u proteklom periodu dale rezultat. Nadam se da posle ove faze stagnacije, sledi pad novoobolelih – rekao je tom prilikom gradonačelnik Vladimir Sanader, a, prema njegovim rečima, uvedena je i nova mera vezana za rad ugostiteljskih objekata, čije radno vreme će biti ograničeno na rad do 20 časova.

Dr Nada Zec Petković, direktorka mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, istakla je da je sve više testiranja usmereno na kontrolnu već obolelih, koji su se, većinom izlečili od virusa. Broj pozitivnih na koronavirus u Sremu u protekla dva dana bio je 14. Kako je istakla, procenat pozitivnih je stagnaciji, odnosno, blagom padu. U Sremu je u toku poslednja dva dana izlečeno 15 lica.

Zamenik direktora mitrovačke Opšte bolnice, dr Dragan Malobabić, izjavio je da je posredstvom uvedenih mera blago smanjen broj pacijenata koji leže u takozvanom, crvenom i narandžastom delu bolnice. Kako kaže, bolnica je podeljena na tri dela, zeleni sa redovnim pacijentima, u narandžastom delu bolnice borave pacijenti koji su bili sumnjivi na kovid ali su negativni, ili su ležali u kovid centru ali je potvrđeno da su negativni, a u crvenom delu nalaze se kovid pozitivni pacijenti, koji se, prema njegovim rečima, većinom nalaze u fazi ozdravljenja.

U crvenom delu bolnice, trenutno leži 75 pacijenata koji nisu u intenzivnoj nezi, i 12 njih koji to jesu. Od njih, devet se nalazi na respiratoru, a troje imaju kiseoničku podršku. Radi se uglavnom o starijim građanima, čija klinička slika je teža zbog pridruženih bolesti. Ukupan broj sumnjivih na kovid trenutno je 103. Kako ističe dr Malobabić, zdravstveni sistem u gradu je trenutno u mogućnosti da isprati situaciju.

Trenutno brojno stanje respiratora u bolnici je 20.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: