• sreda, 17. jul 2024.
Sjajan gest Dragana Vizićanina: Poklon školi besplatan sajt
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Srem bez predrasuda | Vesti
0 Komentara

Sjajan gest Dragana Vizićanina: Poklon školi besplatan sajt

19. jun 2024. godine

Decenijama u nazad ŠOSO „Radivoj Popović“ u Sremskoj Mitrovici se kontinuirano bavi vaspitanjem, obrazovanjem, kao i stručnim osposobljavanjem i pružanjem različitih vidova psihosocijalne podrške kako dece i omladine sa posebnim potrebama, tako i njihovih porodica. U skladu sa razvojem digitalnih tehnologija, a cilju transparentinosti rada, stalnoj dostupnosti podataka i svih neophodnih informacija, nedavno je puštena u rad nova internet prezentacija ove ustanove, urađena po savremenim standardima u oblasti internet programiranja.

Kao svoj lični doprinos radu ŠOSO „Radivoj Popović“, internet prezentaciju je osmislio i projektovao Dragan Vizićanin, programer iz Kuzmina, osoba sa invaliditetom,  koji se dugi niz godina profesionalno bavi razvojem internet aplikacija i grafičkim dizajnom.

Tim povodom, direktor ŠOSO „Radivoj Popović“ Negovan Nikolić, uručio je zahvalnicu Vizićaninu, za volonterski rad, nesebičan trud i zalaganje kojim je doprineo da ova ustanova, u skladu sa modernim digitalnim tehnologijama, prezentuje svoj rad, kao i brojne aktivnosti svojih polaznika.

Sve informacije koje se tiču rada ŠOSO „Radivoj Popović“ dostupne su na internet adresi srp.edu.rs, a po rečima kreatora internet prezentacije, svako od nas može da iskoristi slobodno vreme i svoje znanje, kako bi doprineo svojoj zajednici, a granice ne postoje. 

Osobe sa invaliditetom nisu osobe sa ograničenjima kada je njihov rad, talenat i znanje u pitanju, dodao je Vizićanin, zato im treba dati šansu i pružiti podršku,  da pokažu svoje talente i svoje znanje, jer tako gradimo društvo u kom ne postoje predrasude prema osobama sa invaliditetom i zajedno činimo dobra dela za našu zajednicu.

Projekat “U susret jednakosti – Srem bez predrasuda” se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove NUNS i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: