• sreda, 21. februar 2024.
Savska voda nije u potpunosti ispravna
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Savska voda nije u potpunosti ispravna

30. jun 2020. godine

Javno komunalno preduzeće “Komunalije”  u Sremskoj Mitrovici, obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje 24. juna i to na početku plaže, maloj plaži i kod “Dispanzera”.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i bioloških parametara, savska voda na lokalitetima mala plaža i početak plaže odgovara zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Na lokalitetu “Dispanzer”, savska voda NE ODGOVARA zahtevima Uredbe, usled mikrobiološke neispravnosti.

Apeluje se na građane da prilikom kupanja izbegavaju ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi, kao i da koriste tuševe nakon izlaska i savske vode. Posle jake kiše i oluje, izbegavati kupanje u Savi dva do tri dana.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: