• ponedeljak, 24. jun 2024.
Obnova vodovodne mreže u Mačvanskoj Mitrovici
Društvo | Vesti
0 Komentara

Obnova vodovodne mreže u Mačvanskoj Mitrovici

12. maj 2020. godine

Mačvanska Mitrovica -Radnici JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica završavaju drugu fazu radova na obnovi vodovodne mreže u Mačvanskoj Mitrovici.Od kraja februara, kada su radovi počeli, do sada je na trasi dugoj oko 500 metara zamenjen stari cevovod novim polietilenskim. Rekonstruisano je jedno čvorište, izrađen muljni ispust i povezani su kućni priključci na novu distributivnu mrežu.
-U toku je kompletna rekonstrukcija šahta u kojem je smešteno čvorište, veoma važno mesto u vodovodnim instalacijama. Ono povezuje cevovod sa mačvanske strane sa onim na sremskoj, ispod reke Save. Ovi radovi obuhvataju zamenu starih ventila i drugih pripadajućih elemenata koji su u funkciji bezmalo pola veka”, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora „Vodovoda“.
Realizacija ovog posla prolongirana je u vreme proglašenja vanrednog stanja na teritoriji cele zemlje, tako da je i dinamika radova pomerena u odnosu na plan. Istovremeno, sam nastavak posla zavisiće od vremenskih uslova, pa nije moguće precizno odrediti njegov završetak.priprema-za-novo-cvorno-mesto
Podsećanja radi, obnova vodovodnih instalacija u Mačvanskoj Mitrovici deo je projekta rekonstrukcije ulice Mačvanski kej kojom je još predviđeno postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije. Nakon toga će biti urađen potpuno novi trotoar, kao i sama saobraćajnica. Sa ciljem unapređenja kvaliteta vodosnabdevanja u pogledu redovne isporuke vode za piće i odgovarajućeg pritiska u mreži, sremskomitrovački “Vodovod” se priključio projektu kojim Grad Sremska Mitrovica rešava infrastrukturne probleme u svim, pa i u ovom delu teritorije grada.Procenjena vrednost ovih radova je oko 10 miliona dinara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: