• subota, 13. april 2024.
Stigla oprema u respiratorni centar
Društvo | Vesti
0 Komentara

Stigla oprema u respiratorni centar

1. april 2020. godine

Sremska Mitrovica -Respiratorni centar Doma zdravlja Sremska Mitrovica otvoren je 18. marta po nalogu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, u cilju sprečavanja širenja epidemije COVID19 i lečenja pacijenata sa respiratornim tegobama. U respiratornom centru radi šest lekara i šest sestara koji su organizovani u timove. U svakom trenutku 24h dnevno 7 dana u nedelji radi jedan lekar i jedna sestra.Do sada je u respiratornom centru obavljeno 521 telefonska konsultacija i 312 pregleda pacijenata.

„Ljudstvo u respiratornom centru opremljeno je kompletnom ličnom zaštitnom opremom po protokolu Svetske Zdravstvene Organizacije za borbu protiv zaraznih bolesti. Zaštitna sredstva su nabavljena delom kroz donaciju lokalne samouprave a delom iz sopstvenih sredstava doma zdravlja“, rekao je doktor Adil Elhag, načelnik opšte medicine Doma zdravlja.

On je posebno apelovao na pacijente sa raspiratornim infekcijama da prvo pozovu telefone respiratornog centra gde će dobiti adekvatnu pomoć od dežurnog lekara i preporuku o daljem lečenju.
Telefoni respiratornog centra: 064/8770-581, 064/8770-563, 064/8770-576, 022/615-820.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: