• ponedeljak, 20. maj 2024.
Uhapšena jedna osoba zbog lažnih vesti o koronavirusu na Fejsbuku
Vesti
0 Komentara

Uhapšena jedna osoba zbog lažnih vesti o koronavirusu na Fejsbuku

30. mart 2020. godine

Beograd- Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili N.S. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Sumnja se da je N.S. izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Postoje osnovi sumnje da je N. S. na društvenoj mreži Fejsbuk objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona.

Takođe, on se sumnjiči i za pretnje kojima je ometao javnog tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: