• subota, 1. oktobar 2022.
Postepena normalizacija teretnog saobraćaja
Društvo
0 Komentara

Postepena normalizacija teretnog saobraćaja

19. mart 2020. godine

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da teretni saobraćaj na teritoriji naše zemlje funkcioniše otežano, ali da se svakim danom beleži napredak.

BATROVCI ULAZ IZLAZMihajlović je, gostujući u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS), precizirala da je u toku jučerašnjeg dana u Srbiju ušlo 3.507 kamiona, od toga 1.500 za snabdevanje naše zemlje, dok ih je pre tri dana bilo samo 900 ukupno.

Ona je prenela da je u stalnoj komunikaciji sa svim kolegama iz regiona kako bi se obezbedilo da transport funkcioniše, jer je snabdevanje građana od vitalnog interesa.

Prema njenim rečima, vozači kamiona prolaze kroz sve mere kontrole, oni koji su u tranzitu kroz Srbiju imaju 12 časova da izađu sa naše teritorije, dok naši vozači čim odvezu kamion na istovar idu u izolaciju do sledećeg putovanja.

Takođe, potpredsednica Vlade je ukazala na ogromne gužve na granicama kada je reč o putničkom saobraćaju, dodajući da se sinoć na graničnom prelazu Batrovci stvorila kolona duga 30 kilometara.

Prethodnih nedelja smo apelovali na naše građane koji žive u inostranstvu da se suzdrže od putovanja u ovom periodu. Mi ne možemo da im zabranimo da uđu u Srbiju, ali treba da znaju da će od 14 do 28 dana biti u karantinu. S druge strane, strancima je ulazak u našu zemlju zabranjen, naglasila je ona.

RACA ULAZ IZLAZMihajlović je podsetila i na to da je izvršena restrikcija avio-saobraćaja kako bi se širenje virusa svelo na najmanju moguću meru, dok unutrašnji saobraćaj u Srbiji funkcioniše, ali sa izmenama zbog uvođenja zabrane kretanja od 20 do 5 časova.

Eventualno ukidanje unutrašnjeg saobraćaja i obustava gradskog prevoza biće odluka koja će se doneti u skladu sa preporukama struke i Kriznog štaba, objasnila je potpredsednica Vlade.

Ona se osvrnula i na građevinarstvo, ističući da na sedam gradilišta u Srbiji radi približno 2.700 radnika.

Preporuka Ministarstva, kako je ponovila, jeste da se radi na gradilištima koji su na otvorenom, uz poštovanje svih mera bezbednosti.

Javno zdravlje građana je na prvom mestu, ali uporedo brinemo i o privredi i danu posle. Sistem funkcioniše, pozivam sve još jednom na disciplinu, strpljenje i solidarnost, da svi zajedno doprinesemo što manjem širenju virusa, s obzirom na to da će ova situacija potrajati, poručila je Mihajlović.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: