• petak, 19. april 2024.
Besplatni pregledi grlića materice
Vesti | Ruma
0 Komentara

Besplatni pregledi grlića materice

23. januar 2020. godine

Ruma- Dom zdravlja Ruma četrnaesti put zajedno sa Ministarstvom zdravlja, obeležio je Evropsku nedelju borbe protiv raka grlića materice. Statistika u našoj zemlji je poražavajuća, kada je u pitanju obolevanje i umiranje od ove teške bolesti. Srbija je peta u Evropi po stopi obolevanja i umiranja od ove bolesti. S tim u vezi, svake godine resorno ministarstvo ulaže nove napore da se stopa obolevanja i umiranja od raka grlića materice smanji, rekao je Dr Dušan Mihailović, specijalista ginekologije i akušerstva u Domu zdravlja Ruma.

-S tim u vezi, ove godine su obezbeđena finansijska sredstva od strane Ministarstva zdravlja i Drugog projekta razvoja zdravlja Srbije. Sa tim sredstvima mi ćemo organizovati novi tip pregleda. Pregledi će trajati cele godine, svake subote od 9 do 12 časova i to je jedan poseban projekat, gde želimo da povećamo obuhvat žena koje će biti prvi put pregledane posle tri godine, odnosno ako nisu imale pregled u poslednje tri godine. Nadamo se da ćemo time otkriti nove slučajeve raka grlića materice i što nam je krajnji cilj, sprečiti obolevanje i umiranje od ove bolesti, odnosno otkriti ovu bolest u ranoj fazi kad je u potpunosti izlečiva,  istakao je doktor Mihailović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: