• petak, 19. april 2024.
101 godina od oslobođenja
Vesti | Ruma
0 Komentara

101 godina od oslobođenja

6. novembar 2019. godine

Ruma- 6. novembar  u Rumi je obeležen kao Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu. Tom prilikom su na Dan oslobođenja Rume u Prvom svetskom ratu vence položile delegacije lokalne samouprave, SUBNOR-a, Udruženja ratnih vojnih invalida  i SPS-a. Opelo stradalima u bici na Legetu na srpskom vojničkom groblju, koje je obnovljeno pre nekoliko godina, služili su sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

-Na današnji dan 1918. godine grad je oslobodio jedan bataljon srpske vojske  pod komandom majora Ljubomira Maksimovića, a oslobodiocima je govor održao dr Žarko Miladinović, a potom je usledilo oslobađanje zemlje ka zapadu. Ovo spoemn obeležje je podignuto borcima srpske nacionalnosti koji su kao ranjenici pomrli u Austrougarskoj vojnoj bolnici u Rumi, a obnovljeno je na inicijativu SUBNORa Ruma, rekao je Tomislav Milić, predsednik OO SUBNOR Ruma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: