• nedelja, 2. oktobar 2022.
Nakon napada na direktora, štrajk upozorenja prosvetara
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Nakon napada na direktora, štrajk upozorenja prosvetara

17. oktobar 2019. godine

SREMSKA MITROVICA – Nakon napada maloletnog učenika na diretkora sremskomitrovačke Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, na sastanku reprezentativnih sindikata prosvete na teritoriji grada – Sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica, Sindikata „Nezavisnost“ i Sindikata obrazovanja Srbije,  doneta  je  odluka o stupanju u štrajk upozorenja.

– Svi svi zaposleni u prosveti  na teritoriji grada Sremska Mitrovica stupiće u štrajk upozorenja u petak, 18. oktobra. Toga dana  se neće održati prvi čas u prepodnevnoj smeni i prvi čas u poslepodnevnoj smeni.  U  12  časova  održaće konferencija za štampu u dvorištu OŠ „J.J.Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju Štrjakačkog odbora i precizira da su se na ovaj potez reprezentativni sindikati  odlučili   zbog sve učestalijih incidenata u kojima su ugrožena prava dece i zaposlenih u školi.

– Incident koji se   desio 16. oktobra  u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici, kada je fizički napadnut direktor škole od strane maloletnog učenika, poziv je za sve zaposlene u prosveti na reakciju, poručuju sremskomitrovački prosvetari i ističu da su ovim činom činom  ugrožena   prava i dostojanstvo svih zaposlenih u školi.

Prosvetni sindikati, već duže vreme  ukazuje na propuste sistema u oblasti bezbednosti dece i zaposlenih u školi., navodi se u saopštenju i ističu zahtevi prosvetnih radnika: status  službenog  lica za sve prosvetne radnike, izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, izmena  pravilnika o određivanju društveno korisnog rada i izmena pravilnika o protokolu postupanja u slučajevima nasilja.

 

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: