• Monday, 29. May 2023.
Sremska Mitrovica obeležava petogodišnjiu odbrane od poplava
Društvo | Vesti
0 Komentara

Sremska Mitrovica obeležava petogodišnjiu odbrane od poplava

16. May 2019. godine

Sremska Mitrovica -U petak, 17. maja, Grad Sremska Mitrovica obeležava petogodišnjicu odbrane od poplava, koje su zadesile Srbiju, a pretile da ugroze i naš grad, u maju 2014. godine. Tog 17. maja, izmeren je rekordni nivo reke Save kod Sremske Mitrovice i iznosio je 863 centimetra. Sutra u 11.00 časova u Muzeju Srema biće upriličena izložba likovnih radova učenika OŠ “Boško Palkovljević Pinki”, pod nazivom „Naša Sava. Naš verni sluga, naš gordi gospodar“.Izložbu će posetiti i otvoriti zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i mali gradonačelnik Vukašin Puđa sa drugarima iz OŠ “boško Palkovljević Pinki”.
U 20.00 časova ,na mostu Svetog Irineja, biće organizovano obeležavanje odbrane uz kratak program, simbolično u to vreme jer je tada Sava dostigla istorijski maksimum 863 centimetra.
Biće prisutni članovi Štaba za vanredne situacije iz 2014. godine. Prisutnima će se obratiti šef tadašnjeg Štaba za vanredne situacije, nekadašnji gradonačelnik a danas ministar u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: