• četvrtak, 28. mart 2024.
Predsednik Vučić u Dobrincima kod Rume
Vesti | Ruma
0 Komentara

Predsednik Vučić u Dobrincima kod Rume

8. mart 2019. godine

Dobrinci- Nakon obilaska inđijske i staropazovačke opštine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je rumsko selo Dobrince i kompaniju „La linea verde“ koja se bavi proizvodnjom salate za inostrano i domaće tržište. Vučić je istakao da je lično učestvovao u otvaranju najmanje četiri ili pet fabrika na teritoriji Opštine Ruma i da je zadovoljan što danas Rumu može da vidi kao jednu od najuspešnijih opština, u odnosu na godine unazad, kada je bila na začelju sremskog regiona.

-Želim da Ruma napreduje još brže i snažnije, a to ne bismo mogli bez vas, bez vaše podrške i bez vaše pomoći. Te fabrike su značile i mnogo više novca za lokalnu samoupravu, zato sam zadovoljan što su i ovde u Dobrincima i mnogim drugim selima brojne ulice asfaltirane, uređeni vrtići, domovi zdravlja, ali to može da bude još bolje. Ono što bih zamolio ljude iz lokalne samouprave: primajte ljude, razgovarajte sa ljudima, neki problem možete da rešite, neki ne možete, ali razgovarajte sa njima, obratio se okupljenim građanima predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da se sa razvojem Rume nastavlja, koja će nakon izgradnje auto-puta ka Šapcu i mostom na Savi, za šta se opredeljuje 425 miliona evra biti najbolje povezano mesto u čitavom čvorištu autoputeva. Nakon obraćanja građanima, Vučić je sa saradnicima, predsednikkom Opštine Ruma, Slađanom Mančićem, šefom Poslaničkog kluba SNS-a dr Aleksandrom Martinoviće, predsednikom Vlade Ap Vojvodine, Igorom Mirovićem, ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i pomoćnikom ministra poljoprivrede, mr Nenadom Katanićem, obišao pogon u dobrinačkoj kompaniji „La linea verde“.

-8 miliona evra je uloženo u robu, opremu i ovaj objekat. Veoma sam srećan što je tako. I Pokrajina i Republika će naći načina da pre svega dodatno subvencionišu preradu u poljoprivredi, jer je to faza koja nam je nedostajala. Sa ponosom hoću da kažem ljudima da kada kupe ovakvu salatu u našim prodavnicama, da kupuju najbolju, to je salata koja je posle pet sati sa njive stigla u naše prodavnice. Mislim da smo projektima i uredbama koje smo doneli da učestvujemo i sa po 50 odsto u opremanju mašinama i kupovini nove opreme, ljudima dali dodatni podsticaj da mogu da rade više, rekao je Aleksandar Vučić nakon obilaska proizvodnih pogona.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: