• nedelja, 25. februar 2024.
Značajna ulaganja u mitrovačku Opštu bolnicu
Društvo | Hronika | Vesti
0 Komentara

Značajna ulaganja u mitrovačku Opštu bolnicu

22. januar 2019. godine

Sremska Mitrovica – U 2018. godini za potrebe mitrovačke Opšte bolnice Pokrajinska vlada je izdvojila oko 100.500.000 dinara, a tim novcem nabavljeni su medicinski aparati za dijagnostiku i aparati koji se koriste u hirurškim granama medicine, a izvršen je i remont infrastrukturnih kapaciteta. Opšta bolnica Sremska Mitrovica sada poseduje nov CT aparat za radiološku dijagnostiku, automatski parni sterilizator, laparoskopski stub za hirurgiju, TCD aparat za neurologiju, UZ aparat za srce, yag laser i biomikroskop za očnu hirurgiju. Reč je o najmodernijim medicinskim aparatima koji će doprineti kvalitetnijoj dijagnostici i hirurškom lečenju. Novac je uložen i u remont kotla za grejanje prostora i tople potrošne vode, remont lifta za prevoz pacijenata, kao i završetak sanacije – rekonstrikcije i investicionog održavanja sistema za proizvodnju hladne vode za potrebe klimatizacije pet operacionih sala i intenzivne nege Hirurškog bloka.
Ovoj je rečeno na danas održanoj konferenciji za medije na kojoj su o ulaganjima govorili dr Snežana Bojanić Stojić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, dr Živko Vrcelj, direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica i dr Gordana Mitić, specijalista gastroenterolog, pomoćnik direktora za Sektor zajedničkih medicinskih poslova.Poruka konferencije je da će se ulaganja u ovu regionalnu zdravstvenu ustanovu nastaviti.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: