• Friday, 1. July 2022.
Otvoreno novo postrojenje fabrike “Labor Srb” u Sremskoj Mitrovici
Ekonomija | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Otvoreno novo postrojenje fabrike “Labor Srb” u Sremskoj Mitrovici

6. October 2018. godine

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici danas je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvoreno novo postrojenje fabrike “Labor Srb”, koja se transformiše iz pilane hrastovih trupaca u proizvodni pogon gotovih proizvoda od drveta. Otvaranju, između ostalih, prisustvuju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

OBILAZAK POGONA“Labor Srb”, srpska firma sa italijanskim učešćem širi se i spremna je da postane polazna tačka za tržište gotovih drvenih podova na Zapadnom Balkanu.

“Labor Srb” je razvila svoju delatnost na površini 24.000 metara kvadratnih za prvu obradu trupaca hrasta, koji dolaze iz lokalnih šuma, a poseduju FSC sertifikat, i koji su do danas transportovani kao drvna građa u italijanske firme za proizvodnju drvenih podova, sa potpisan “Itlas” i “Labor Lengo”. Sada će “Labor Srb” proizvoditi direktno gotov proizvod, a sirovina visokog kvaliteta i italijanski dizajn udružiće se u proizvodnji prestižnog parketa koji je namenjen izvozu u ceo svet.

“Labor srb” se danas prostire na ukupnoj površini od 56.000 kvadratnih metara, ima 43 zaposlenih, a u 2015. godine ih je bilo četvoro.

Sastav firme će se, kako najavljuju iz kompanije, do kraja godine da se uveća za još 20 zaposlenih.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: