• subota, 20. april 2024.
Koncert Sandra Veštligaja
Društvo | Hronika | Kultura | Vesti
0 Komentara

Koncert Sandra Veštligaja

2. oktobar 2018. godine

Sremska Mitrovica – U Galeriji “Lazar Vozarević” večeras u u 20 sati, u organizaciji Centra za kulturu Sirmijumart, biće održan koncert renomiranog mladog umetnika Sandra Vešligaja, pijaniste iz Pule u Hrvatskoj. Ulaz je slobodan.
Nakon završenih postdiplomskih umetničkih specijalističkih studija, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, stekao je akademsku titulu univerzitetskog specijaliste muzike. Dobitnik je Nagrada Mladi virtuozi (Zagreb), Pianoforte (Poreč), Chopin Golden Ring (Slovenija), Lions Grand Prix (Rijeka), Premio Marizza (Trst) i mnogih drugih. Nagradu za izvrsnost Oskar znanja dobio je za akademsku 2011/2012. godinu, a 2013. proglašen je za najboljeg studenta Muzičke akademije u Zagrebu. Godine 2014. bio je i jedan od magistara generacije. Aktivno učestvuje na mnogim takmičenjima u Hrvatskoj i inostranstvu. Sem u Hrvatskoj, zapažene nastupe ima i u Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji…
Zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile, u Puli, kao viši asistent.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: