• subota, 13. april 2024.
Meštani nestrpljivo čekaju  izgradnju vodovoda
Društvo | Reportaža | Šid
0 Komentara

Meštani nestrpljivo čekaju izgradnju vodovoda

29. jun 2018. godine

Radovi na izgradnji bunarske kućiceKatarina Mitrović, predsednica Privremenog tela MZPrivina Glava – Za 150 stanovnika Privine Glave, malog fruškogorskog mesta nadomak Šida, ova godina značiće prekretnicu u njihovim dosadašnjim životima, jer će se i oni konačno, zajedno sa svojim komšijama iz Bikić Dola i Sota, priključiti ostatku sveta koji ima zdravu pijaću vodu. Za taj “ostatak sveta” voda iz slavine je nešto što se podrazumeva, dok je za žitelje ovih malih fruškogorskih sela to već godinama samo san u koji su poslednjih godina pomalo i prestali da veruju. Meštanka Dragica Andrić kaže da u Privinoj Glavi živi od rođenja i da se već i navikla da vodu za piće kupuje u prodavnici.

-Imam bunar i sopstveni hidrofor i tu vodu iz bunara koristim za pranje i kuvanje. Ne pijem je, jer nisam sigurna u njenu zdravstvenu ispravnost, pošto je nismo skoro proveravali. Jednom davno jesmo i tada je bila dobra, međutim, pošto sada okolo ima dosta septičkih jama, ne bih se usudila da je koristim za piće. Skupo jeste da svaki dan kupujem vodu u prodavnici, ali šta da radim kada je situacija takva. Skupo mi je takođe i da popravljam hidrofor koji se često kvari, jer nijedna popravka nije ispod 50 evra. Zato mi je jako što ćemo i mi konačno dobiti vodovod u selu, srećna sam zbog toga jer priča o tome traje već godinama. Zato još uvek i ne verujem u to sve dok mi iz česme ne poteče voda koju ću moći da pijem – kaže Dragica Andrić iz Privine Glave.

Njeno mišljenje deli i komšinica Aleksandra Mitrović. Ona dodaje da je teško živeti bez vode u kući, a naročito joj nije bilo lako dok su joj deca bila mala. Međutim, nada se da je sada njihovim mukama došao kraj i sa velikim nestrpljenjem iščekuje 1. oktobar, kada je predviđeno da izgradnja vodovoda bude završena.

Predsednica Privremenog tela Mesne zajednice Privina Glava Katarina Mitrović kaže da je izgradnja vodovoda za selo najznačajnija investicija poslednjih godina, s obzirom da je ovo malo selo i da nema mnogo aktivnosti.

-Uredili smo nedavno dečije igralište, postavili smo ljuljaške i klackalice, pokrpili rupe po putevima, a dolazak vode u selo je nešto što nas zaista sve jako raduje i jedva čekamo jesen i završtek radova. Konačno ćemo i mi imati zdravu pijaću vodu koja će biti redovno kontrolisana – kaže Katarina Mitrović.

Podsetimo, vrednost radova na izgradnji vodovoda u Privinoj Glavi i Bikić Dolu je 42 miliona dinara, sredstva su u jednakom iznosu obezbedili pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opština Šid.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: