• subota, 20. april 2024.
Kulturom do prijateljstva
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Kulturom do prijateljstva

1. april 2018. godine

Tuzla – U cilju uspostavljanja što bolje kulturne saradnje, nedavno je Tuzlu posetila delegacija mitrovačke Mesne zajednice „Blok B“ i tom prilikom kroz razgovore sa čelnicima ove bosansko-hercegovačke opštine načinila prvi korak u procesu koji, kako je istakao predsednik Saveta MZ „Blok B“ Dragan Božić, treba da dovede do razmene kulture, iskustava i ljudi.

Asja Redžić,

Asja Redžić

Mi u „Bloku B“ organizujemo „Dečiji dan“. Radi se o značajnoj kulturnoj manifestaciji na kojoj, svakog drugog vikenda u septembru deca imaju mogućnost da pesmom i igrom predstave sebe, svoj zavičaj i umeće. Sarađujemo sa KUD-ovima iz Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju, sa decom iz Hrvatske, Republike Srpske a cilj nam je da priajteljstvo proširimo i na ostatak Bosne i Hercegovine. U Tuzli smo naišli na odličan prijem, a Asja Redžić, koja vodi odeljenje za sport, kulturu i pitanja mladih obećala je podršku našoj ideji. Deca treba da se druže, jer samo tako možemo nadjačati sve podele koje su tokom proteklih godina nastale, kaže Božić i dodaje da su i čelnici mitrovačke samouprave nagovestili da bi ova kulturna saradnja mogla da preraste u prijateljstvo dva grada.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: