• subota, 20. april 2024.
Bojana se takmiči u muškoj i ženskoj konkurenciji
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Bojana se takmiči u muškoj i ženskoj konkurenciji

17. decembar 2017. godine

Prvakinja Srbije i deveta u Evropi u bilijaru, Bojana Šarac sprema se da i ove godine ide na Evropsko prvenstvo i da zauzme bolju poziciju. To što živi u selu, ni malo joj ne smeta u radu i učenju
Piše: S.Đaković
Bojana na prvenstvu evropeZavršena je polusezona takmičenja u bilijaru Srbije, a Bojana Šarac iz Laćarka, učenica prvog razreda Mitrovačke gimnazije, već je osvojila četiri državna prvenstva, odnosno četiri zlatne medalje. Kako sama objašnjava, jedan turnir je bio u Novom Sadu, tri u Beogradu i sada očekuje kalendar za sledeći deo sezone.

– Ova takmičenja su bila u  ženskoj seniorskoj konkurenciji  ali  ja sam se takmičila i u muškoj juniorskoj konkurenciji,  taj turnir je bio u Nišu i tu sam uzela zlato.  Pobede mi mnogo znače, jer na osnovu bodova koje dobijem za prvo mesto rangiram se za evropsko prvenstvo i sada sam u velikoj prednosti u odnosu na druhe – kaže Bojana, koja je prva na rang listi i za juniore .

na turniruOva 16-godišnja devojčica iz Laćarka, uporedo sa treniranje vredo uči i zadovoljna je postignutim rezultatima. To što u svom naselju u Laćarku nema pogodno mesto za trening bilijara ne smeta joj, jer ga ima u Sremskoj Mitrovici gde je članica jednog kluba. Ona  trenira bilijar oko dve godine, prve pokrete naučila je gledajući svog oca Gorana, nekadašnjeg prvaka Vojvodine u istom sportu, a sada njenog trenera. I otac je želeo da  Bojana bar pokuša da igra, počela je, išlo joj je dobro i zavolela je bilijar. To je sada njen  hobi i sport kojim se bavi.
Bojana se trudi da i u sportu i u školi postiže zavidne rezultate i u tome, za sada, uspeva.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: