• nedelja, 19. maj 2024.
Milijardu dinara za razvoj opština
Društvo | Vesti
0 Komentara

Milijardu dinara za razvoj opština

5. oktobar 2017. godine

Novi Sad – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, uručili su danas ugovore u vrednosti od oko milijardu dinara, predstavnicima gradova i opština, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

sredstva i za sidSredstva su dodeljena za finansiranje i sufinansiranje 21 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja a njihova realizacija će doprineti ravnomernom i bržem razvoju Autonomne pokrajine Vojvodine.

Mirović je obraćajući se predstavnicima opština, izrazio nadu da će usmerana sredstva biti efikasno utrošena, i naglasio da je neophodno pravovremeno, brzo i odgovorno reagovanje prilikom realizacije ovih projekata.

Za projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, usmereno je ukupno 602 miliona dinara a sredstva su dobili predstvanici opština Sremska Mitrovica, Subotica, Bačka Palanka, Bečej Inđija i Opovo.

U oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda dodeljenno je 252 miliona dinara predstvnicima opština: Kinkinda, Alibunar, Apatin, Vrbas Kula, Nova Crnja, Novi Bečej, Pećinci, Stara Pazova i Titel, dok su u opštine Pančevo, Sombor, Ruma, Temerin i Šid, usmerena sredstva u verdosti od 207,5 miliona dinara u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: