• četvrtak, 28. septembar 2023.
Tri boje vina u Sremskoj Mitrovici
Društvo | Kultura | Vesti
0 Komentara

Tri boje vina u Sremskoj Mitrovici

8. maj 2017. godine

Sremska Mitrovica – Muzej Srema će učestvovati u manifestaciji “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10“, a program će početi otvaranjem izložbe „Tri boje vina “ u četvrtak, 11. maja, u 18 časova. Ova multidisciplinarna izložba Prirodnjačkog muzeja iz Beograda, sastoji se iz dve odvojene celine „Čovek i vino“ i „Geologija i vino“ obuhvatajući botanički, agrikulturni, istorijski i etnološki aspekt uzgajanja vinove loze, proizvodnje i upotrebe vina. Otvaranje izložbe pratiće prezentacija i degustacija vina iz vinarija Erdevik i Deurić, a autori izložbe su Aleksandra Maran Stevanović i Desa Đorđević Milutinović.
U petak, 12. maja, sa po
četkom u 19 časova, na programu je predavanje „Značaj etnografskog istraživanja u sociokulturnoj antroplogiji” kustosa Miloša Zarića iz Etnografskog muzeja u Beogradu. Tri dana kasnije, odnosno 15. maja, u 19 časova, održaće se predavanje po imenu „Srpski ratni zarobljenici – sabirni logor u Sremskoj Mitrovici 1915-1916.godine” Predavanje je priredila Olivera Delić, muzejski savetnik a učestvuje glumac Vladimir Balašćak. Prigodnim sadržajima Muzej Srema će nastaviti obeležavanje velike manifestacije i naredne nedelje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: