• sreda, 24. april 2024.
Mitrovačke odbojkašice ponovo u najvišem rangu takmičenja
Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovačke odbojkašice ponovo u najvišem rangu takmičenja

3. maj 2017. godine

Futog – Iton Srem-Tempo 1:3 (19:25, 25:19, 18:25, 21:25) 83 : 94

Ekipa Iton Srem-Tempo je, ukupnom pobedom od 3:2 u Plej-aut seriji pet mečeva protiv ekipe Futoga, ostvarila pravo da se u narednoj takmičarskoj godini takmiči u Superligi Srbije.

Bilo je to sjajno veče mitrovačke odbojke u Hali sportova u Futogu. Peta odlučujuća utakmica plej–aut takmičenja a pobednik odlazi u Super ligu najviši rang odbojkaških takmičenja u Srbiji. Mitrovčanke su sjajno otpočele utakmicu, Delić, Ubavić i Milićević su obezbedile početnu prednost od 7:1. Bio je to neverovatan preokret u odnosu na dva prethodna meča u kojima se naše igračice gotovo nisu prepoznavale.

Domaće igračice su donekle stabilizovale igru ali je bilo očito da je psihološko i igračko klatno na ovoj utakmici bilo na strani Mitrovčanki. Pri rezultatu 14:8 povređuje se dotada nesumnjivo najbolja igračica gošći Isidora Ubavić. Veoma teška povreda Ubavić poremetila je igru Mitrovčanki što su iskusne igračice Futoga iskoristile i smanjile na 17:18. Činilo se da će Mitrovčanke ponovo upasti u letargiju i bezidejnost a onda je usledilo nekoliko sjajnih smečeva drugog iznenađenja meča Anđele Milićević koja uz podršku srednjaka Delić i Mihajlović rešava prvi set.

trenutak pobedeMitrovačke igračice ulaze i pored ovog uspeha potpuno rasteresene u drugi set pa Futožanke prave razliku. Na opšte iznenađenje svih prisutnih pri rezultatu 17:11 za ŽOK Futog u igru se nošena velikom željom vraća povređena Ubavić i igra Iton Srem Tempa se stabilizuje čemu su najveći doprinos dale Isidora Ubavić i Ana Delić. Ipak set pripada ekipi Futoga i utakmica je rezultatski na početku.

Treći set je počeo povoljno po domaće igračice za vođstvo 5:2 a onda niz poena Iton Srem Tempa, tri Isidore Ubavić i dva Ane Delić. Njima se pridružuje tokom celog meča raspoložena Mihajlović nizom poena i razlika se povećava. na kraju seta sa po dva poena Ivana Dinić i Sara Ranković donose prednost.

Do velikog uspeha Iton Srem Tempo je delio samo jedan set i gošće iz Mitrovice nisu želele da ispuste tu priliku. Sjajna igra u polju i na prijemu Ivane Dinić i Ane Tadić imala je za posledicu odličnu igru u napadu. Ni igračice Futoga se nisu dale, pogotovo su opasne bile Mihajlović i Kalman. Rezultat se lomio na jednu i drugu stranu sve do 13:13 a u tom razdoblju je najveću odgovornost preuzela i uspešno se s njom iznela najiskusnija Ivana Dinić a zatim se ponovo bude Delić, Ubavić i Milićević napravivši gotovo nedostižnih 24:18.

Bar sto gledalaca iz Sremske Mitrovice koji su veoma bučno bodrili svoje igračice ustalo je na noge iščekujući odlučujuči poen. Tri puta su igračice Žok Futoga izuzetnom željom i požrtvovanošću uspele da odole napadima Mitrovčanki a onda zvezdani trenutak karijere Aleksandre Mihajlović i poen koji je mitrovačku žensku odbojku posle četrnaest godina ponovo odveo u najvišu orbitu odbojkaškog sporta u Srbiji.

Čestitke mladim mitrovačkim odbojkašicama, među kojima neke još nisu napunile osamnaest godina, na ovom velikom uspehu. Od najiskusnije Ivane Dinić do najmlađe Sare Ranković sve su doprinele ovom izuzetnom rezultatu.

Veliki doprinos dali su svakako i članovi uprave kluba predsednik Slobodan Stojilković, sekretar Srđan Božić, trener Goran Nešić kao i treneri u prethodnim godinama Dragan Rađenović, Stanislav Savić i Srđan Radovanović, pomoćni treneri Nenad Pajić, Valentin Vasov, Mirko Mačkić, Marina Rađenović i Srđan Šulaja, statističar Marko Petrenj, treneri klubova saradnika Slavko Draganović, Zoltan Hegediš, Borisav Grujičić, Zoran Kovačić, Dom učenika srednjih škola, Fabrika Iton i naravno grad Sremska Mitrovica bez čije podrške bi ovaj veliki sportski poduhvat bio nezamisliv.

GŽOK Iton Srem Tempo: Ranković, Banović, Babić, Marjanović, Milićević, Ubavić, Tadić, Lukić, Koprić, Dinić, Mihajlović, Delić, trener Nešić, pomoćni trener Rađenović, statističar Petrenj

U ovoj sezoni igrali su i Zdjelar, Smrzlić, Simić Kristina, Simić Teodora, Todorović i Ševarika.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: