• utorak, 16. april 2024.
Laćarci apsolutni pobednici Novosadskog sajma
Društvo | Ekonomija | Poljoprivreda | Vesti
0 Komentara

Laćarci apsolutni pobednici Novosadskog sajma

19. maj 2017. godine

Laćarak – Učešćem na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu RPMP „But&Co“ iz Laćarka, je postigao izuzetno zapažene rezultate u kategoriji meso i proizvodi od mesa.Osvojivši zlatnu plaketu za proizvode vrhunskog kvalieta „But&Co“ je postao apsolutni šampion sajma. „But&Co“ jeste mlad brend ali se porodica Jovanović iz Laćarka već generacijama bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda na prirodan tradicionalan način, bez upotrebe bilo kakvih sredstava za zrenje, starter kultura i nitritne soli.

PRIZNANJAOno što „But&Co“ čini drugačijim od drugih jeste da imaju u potpunosti zatvoren ciklus proizvodnje. Na njivama u sopstvenom vlasništvu proizvode oko 95% hrane za 1.500 tovljenika sa porodične farme, a upravo meso tih životinja se koristi u proizvodnji. Na taj način u potpunosti mogu da garantuju za kvalitet sirovine potrebne za proizvodnju vrhunskog suvog mesa. Upravo je taj kvalitet prepoznat na sajmu u Novom Sadu i „Sremska šunka But&Co“ osvaja najviše priznanje – veliku zlatnu medalju i zlatnu plaketu kao najbolji proizvod u grupi, dok „Sremski kulen“ osvaja zlatnu medalju, a „Sremska kobasica“ bronzanu.

-Ove velike nagrade svakako jesu podsticaj da nastavimo sa našom idejom, da proizvodimo samo vrhunsko suvo meso, ali ujedno i ohrabrenje, jer je javnost prepoznala naš trud, požrtvovanost i ljubav koju mi ulažemo u proizvodnju našeg kulena, šunke, kobasice… Izuzetno je prijatno čuti reči hvala za vaše proizvode kada ste toliko vremena uložili u to da dobijete savršen proizvod. Na taj način smo uspeli da „Sremski kulen“, kao jedan od retkih proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom vratimo na vrh, ali i da otvorimo vrata za neke druge, pomalo zaboravljene dragulje Srema, kao što su „Sremska kobasica“ i „Sremska šunka“. – komenitariše Branislav Jovanović iz firme “But&Co”.

-Poljoprivredni sajam u Novom Sadu je bio odlična prilika da mi kao mali porodični proizvođači, možemo da uporedimo naše proizvode sa sličnim proizvodima na tržištu, razmenimo iskustva ali ujedno i da ostvarimo neke kontakte za dalju saradnju – kaže Milenko Jovanović iz Laćarka.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: