• utorak, 3. oktobar 2023.
Fakultet tehničkih nauka u Sremskoj Mitrovici?
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Fakultet tehničkih nauka u Sremskoj Mitrovici?

6. april 2017. godine

Sremska Mitrovica – U cilju upoznavanja sa radom i programom Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“, kao i sa mogućnostima saradnje sa pokrajinskom Vladom, Sremsku Mitrovicu posetio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević sa saradnicima.

Tokom razgovora sa rukovodstvom škole, sekretar je naglasio značaj postojanja visokoškolskih ustanova kao spone između srednjoškolskog obrazovanja i tržišta rada u čemu se, kako je objasnio, ako je suditi po popunjenosti studijskog programa, mitrovačka Visoka škola odlično snašla.

Nakon obilaska Visoke škole, pokrajinski sekretar posetio je Gradsku kuću u gde ga je ugostila zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

– Glavna tema razgovora bili su pokrajinski konkursi za visokoškolske ustanove. Gorući problem je sanacija krova i to je prva stvar koja nas čeka, a bilo je i reči o mogućnosti otvaranja departmana Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada u Sremskoj Mitrovici. Sekretar se slaže, naišli smo na razumevanje i na Fakultetu, pa ćemo videti kako ćemo to pitanje rešiti, rekla je Svetlana Milovanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: